Audition/workshop HDK 2023-24

Velkomen til audition og workshop 2. september! 

Påmelding: https://forms.office.com/e/T89qZSaHTF

Nytt kompani og nye muligheter
Gratis workshop inkl. audition til Hallingdal Dansekompani 23/24.
Lørdag 2. september kl 12-14.0 i Storefeten, Ål kulturhus.
 
Er du mellom 13 og 20 år og elev ved en av kulturskolene i Hallingdal har du nå sjansen til å være med på eventyret!HDK – Hallingdal Dansekompani søker dansere for skoleåret 2023/2024 og kanskje er en av de 12 plassene din? Workshopen er også åpen for deg som ikke søker om plass i HDK. Arrangementet er gratis. 
 
Får du plass i komapiet er det trening ukentlig torsdager kl. 18.00-19.15 og helger. I tilegg til denne treningen må du minst ha en klasse profesjonell dansetrening i en av kulturskolene i Hallingdal. 
 
Beskrivelse av workshopen/auditon:
Våre dansegjester Caroline Skjørshammer og Gard Hjertaas Bjørnson skal holde en klasse bestående oppvarming, plié og fotarbeid, ulike dansesnutter og tekniske øvelser over gulvet. Vi avslutter med en koreografi. Vi ønsker å fokusere på danseglede og at alle kan følge klassen hele veien gjennom.
 
De som ønsker gir oss beskjed i forkant av timen om de ønsker å stille på prøvedans til kompaniet.
 
Om pedagogene som holder workshopen:
Caroline Skjørshammer er frilans dansekunstner med base i Oslo, og veksler for tiden mellom å jobbe utøvende og skapende i egne og andres prosjekter. Danseutdannelsen hennes er fra Den Norske Operas ballettskole, Carmen Roche Centro des Arts (Spania) og Point Park University Conservatory of Performing Arts (USA). Hun har også studert psykologi og systemisk familieterapi, og prøver å bake dette inn i arbeidet med dans. Hun er initiativtaker og grunnlegger av «Dans/5», en arena for unge frilans dansekunstnere, og er ambassadøren for Dansens Dager i 2023. I danseundervisning prøver hun å skape et trygt og åpent rom hvor det er plass til å være nysgjerrig og hente fram det som rører seg på innsiden av den enkelte.
 
 
Gard Hjertaas Bjørnson har sin utdannelse fra KHiO med hovedfag i Jazzdans, samt PPU fra samme skole, og har siden 2011 jobbet som frilans danser. Han har jobbet bredt med alt fra TV-produksjoner, event-basert arbeid, musikaler, det frie feltet, film og reklame
Tidligere arbeid består av musikaler som «Guys and Dolls» på Oslo Nye, «Singning in the rain» og «CHESS» på Folketeateret, «Cabaret» på Nordland teater og «Billy Elliot» på Sandnes Kulturhus for å nevne noen. Han var engasjert i Oslo Danse Ensemble (Norges eneste kompani for jazzdans) fra 2011 til de la ned i 2017, og var med på to turnér med Riksteateret i co produksjon med ODE. Han har vært en del av TILT i regi av Pantarei Danseteater, der 8 frilans dansere bygger ut hver sin solo, samt jobber mot publikumeksponering og et bredde-arbeid for å favne om et bredt og mangfoldig uttrykk. Bjørnson har medvirket i TV-produksjoner som «MGP», «The Voice», «Skal vi danse» og «Nobels fredspriskonsert».
Som pedagog har han hatt workshops over hele landet, jobbet på «Tip Toe» i Mo i Rana, «Spin Off», Oslo kulturskole og Norges Dansehøyskole. Siden 2014 har han undervist på timebasis på Kunsthøgskolen i Oslo

Comments are closed